2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Vitražiniai Valentino dienos sausainiai

Mano vyresnėlė sako, mama , o kada bus širdelių diena? tai ta proga:)  Sugrįžtu:)
                                        Vitražiniai sausainiai
  • 120 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 80 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • cukraus pudros pabarstyti
  • saujos karamelinių saldainių dar kitaip vadinamų 'bambonkių'.Gražiausiai atrodo žalios spalvos(mėtiniai) , arba raudonos.Tinka patys paprasčiausi, pigiausi, "tarybiniai"
  • sausainių formelių, didesnių ir mažesnių, kurios tilptų į "didesnių" vidų.
Šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais arba sutarkuoti stambia tarka ir suvelti pirštais su miltais. Suberti cukrų, kiaušinį ( prieš tai kiaušinį lengvai suplakus šakute su žiupsneliu druskos), greitai suminkyti vientisą tešlos kamuolį ir valandai palikti ilsėtis šaldytuve.
Kol tešla poilsiauja, galime pasiruošti saldainius: juos reikia susmulkinti, puiku, jei yra namuose smulkintuvas, toks kaip kokteilinė , kurį smulkina ledą, arba mėsos muštuvu, juo padaužyti į popierinį maišelį sudėtus saldainius. Dar tam tinka tvirtas medinis kočėlas.
Tešlą iškočiojam, su formelėmis išspaudžiam širdelės formos sausainius, bei juose dar vieną formelę mažesnę, kad sausainis liktų tuščiaviduris.
Paruoštus sausainius sudedam į skardą, į tuščia jų viduriuką įberiam žiupsnelį smulkintų saldainių , ir šaunam 180 laipsnių orkaitę 12-15 minučių. Galime stebėti, kaip sausainiai pagelsta , o karamele išsilydo ir pavirsta į vientisą sausainio "langelį".
Jeigu norėtumėte sausainius užverti ant virvelės, prie kepdami juose išspauskite skylutę. Man geriausiai pavyksta skylutes padaryti su storu šiaudeliu.

Labiausiai šiais sausainiais džiaugiasi vaikai. Tas saldaininis viduriukas tiesiog prašyte prašosi būti suvalgomas , palaižytas:) O jei dar kartu su vaiku kepsite, Meilė vienas kitam garantuota:)