2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Sluoksniuotas desertas su zefyrais

Jūsų dėmesiui eilinis mano firminis  sluoksniuotas desertas :)
Šįkart su zefyrų sluoksniu. Man labai gražus abrikosų ir braškių spalvinis derinys. O šiam desertui , kaip dažnai aš darau, tinka panaudoti įvairų spintelių ir šaldytuvo turinį- bet kokias turimas uogas, bananą, vaisius, sausainius(bet kokius) ar biskvito, dar dedu pjaustytų zefyrų sluoksnį, ir likęs sluoksnis -kremas iš varškės, maskarponės , grietinėlės, ar jogurto.




Vaisius pasmulkinam, sausainius ar biskvitą sutrupinam, varškę ištrinam su jogurtu ar grietinėle, pasaldinam,zefyrus supjaustom gabaliukais ir viską gražiai sluoksniuojam į taurestokia tvarka: varškės masė, sausainiai, vėl varškės masė, bananas, zefyrai, abrikosai ir puošiam viršų braškės puselėmis. Papuošti visada tiks ir mėtų ar melisos lapeliai.Skanu valgyti iškart, o jei leisim pastovėti šaldytuve, sausainiai skaniai įsilies į varškės masės harmoniją:)
Dėl proporcijų- dažniausiai jų nematuoju, bet apytiksliai galima dėlioti taip :
Varškės ar maskarponės- 250g,
Jogurto ar grietinėlės- 250 g (jei jogurtas nesaldus- pora šaukštelių cukraus)
100 g sausainių,
Keli abrikosai, kelios braškės, vienas bananas
Du parduotuvinio dydžio zefyrai.(Aš dėjau savo gamybos)

Skanaus ir gardaus :)

1 komentaras:

  1. Tikrai gražių ir skanių spalvų galima prigalvoti, varijuojant ingridientais

    AtsakytiPanaikinti