2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Pikantiška mišrainė "pikantiškai " :)

Labai mėgstu improvizuoti. Tik yra tokių patiekalų , kurie jau yra tapę "hitais" ir mėgiami būtent klasikiniai jų receptai, ir nelabai ten ką ir beprikursi. Kaip pvz. jos didenybė Pikantiška mišrainė ....kiaušiniai sūris majonezas... Bet va išdrįsiu pasidalinti savo sumąstytu šios mišrainės prašmatniu "pateikimu".:) Gal sugundysiu ir jus ;)

Kiaušiniai , sūris , majonezas, ir viskas kas matosi :)
O jeigu rimčiau, tuomet reikės:

Virtų kiaušinių, sūrį rinktis ne bet kokį, o Džiugo!ar kokį kitą "kietąjį". taip taip , būtent jį.
Kam patinka- česnakas, druskytė, juodieji pipirai, majonezas.
Viską sutarkavus , sumaišius subarsčius, į didelę lėkštę formuojam iš paruoštos mišrainės masės kupolą. Iš kraštų apdėliojam citrinos griežinėliais.(Beje citrina labai tinka prie šios mišrainės, galima ir į pačią masę įspausti jos sulčių.)ant viršaus, padarę duobelę (kad nenubyrėtų) uždedam porą šaukštų ikrų, ibedam šaudeliais papjaustytų porų.Aplink visą masę apdėliojam alyvuogėmis(aš dėjau alyvuoges įdarytas tunais), ir dar vienas "aplinkui" : sluoksnis- traškių duoniukų(galima ir skrudintą batoną supjaustytą trikampėliais ar riekutėm). Įbedam šakutę į kraštą ir nešam svečiams :) Ir patikėkit- visi čia sudėti užkandžiai labai tinka vienas su kitu! Rodom svečiams valgymo pavyzdį : traukiam skrebutį, su šakute tepam mišrainės masės ant jo, kartu su ikriukais, ant viršaus užsidedam citrinos griežinėlį , ir jeigu mėgstam- makt į burną alyvuogę ;) Skanaus:) Smagiausia žiūrėti, kai pamatę instrukciją, svečiai irgi kaip mat panorsta išbandyti šį smagu savigamybos procesą ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą