2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Saulėgrąžų "Katinėliai ":)



Yra tokia kieta knyga-  "Dovanos iš virtuvės". Ir saldainukų idėja yra būtent iš jos. Tik aišku šiek tiek laurų tenka ir man pačiai, nes kaip visada - improvizacija skolintos idėjos tema :)
Reikės:
100 g pieniško arba juodojo šokolado .(Arba galima dėti fifty fifty abiejų :)
Šaukštas sviesto,
100 g lukštentų saulgrąžų,
sauja pūstų ryžių ( jų būna pirkti sausų pusryčių skyriuje)

Pasiraitojam rankoves  ir lydome šokoladą bei sviestą. Į smulkmenas nesileisiu- kiekviena (-as) turi tikriausiai savąjį sviesto ir šokolado lydymo receptą , ar tiesiai ant ugnies, ar ant vandens, ar mikrobangėj. Tuomet supilam saulėgrąžas, ir pustus ryžius ir gerai išmaišom. Stropesnieji gali dar prieš tai saulėgrąžas pasikepinti keptuvėje.
Dedam šaukšteliu į kepimo popieriumi ištiestą skardą po "katinėlį".(Kodėl  vadinu Katinėliais ? nežinau :D nes kažkada esu pirkus , kažko panašaus sveriamo šokolado parduotuvėj , ir jie buvo pavadinti Katinėliais :D O ką jie bendra turi su šiais gyvūnais irgi nežinau :D gal net ne su gyvūnais- gal su  meilybiniu savo antros pusės užvadinimu? :D  Mano kačiuk, ar norėtum pasivaišinti katinėliais ? :DDD


Palaukiam kol atvės, kambario temperatūroje, ir tuomet dar dedam į šaldytuvą , kad iki galo sustingtų šokoladas. O tuomet ruošiame puošiame (į)velkame į gražius rūbelius, tiekiame į stalą, nešamės į svečius, ar tiesiog sėdame su mylimais ir artimais prie gero filmo ir "triauškiname" :) gardaus ;)


2 komentarai: