2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Sviestas su sėklomis, arba "kaip išdžiovinti pomidorus":)

Varčiau varčiau knygą -Dovanos iš virtuvės,ir nusprendžiau pasigaminti sviestą su saulėje džiovintais pomidorais.
Kadangi labai jau jie man skanūs :)
150-200g kambario temperatūros sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis įvairių pipirų mišinio,
3-saulėje džiovinti pomidorai,
keli lapeliai bazilikų, (aš naudojau džiovintus)
puse stiklinės kepintų moliūgų sėklų,saulėgrąžų ir sezamų.

Visus "dalykus" išskyrus sėklas,sudedame į plaktuvą, ir gerai suplakame(sutriname). Sėklas pakepinau keptuvėje su trupučiu aliejaus, ir šiek tiek pasūdžiau. Gautą sviesto masę dedam į indelius, ant viršaus užberiame sėklų mišinį.Šitas reikalas gali stovėti šaldytuve iki mėnesio. Aš įmašiau dar ir ne visai sutrintų džiovintų pomidorų gabaliukų, man taip pasirodė , kad reikia, jog jaustusi ir "cielų" pomidoriukų skonis.Ir visai tiko.
O kai jau norim ragauti- tiesiog imam ir tepam ant kokios minkštos ir šviežios tarkim ciabatos ar prancūziško batono- jei dar ta ciabata namie kepta- tai išvis tobula  :)

Užtepus sviestuką, užberiam sėklų mišinio ir prispaudžiam , kad nebyrėtų valgant. Išbandžiau šį sviestuką ir ant skrudintos duonelės- kažkaip pasilikau prie švežios ir minkštos, nes skrudintos duonos ir sėklų derinys man pasirodė per "daug traškus".

Man patinka, turėti šaldytuve šito gėrio, nes jei netikėtai užklumpa svečių- tik šmaukšt taukšt ir turi skaniausių sočiausių ir tikrai neprasčiausiai atrodančių užkandinių-sumuštinių. O jei patys einam į svečius- tad tuo geriau mums- gražiai įpakuojam ir nešamės lauktuvių .Dėmesio sulauksim neabejotinai: "o kas čia, mmm, su kuo valgyti, ant ko tepti , mmm ? :)"




Turiu tik tokią pastabą dėl šio gėrio.Jeigu norim valgyti išsyk ištraukę iš šaldytuvo, tai kaip ir dera tikram sviestui , jis sunkiai tepasi , yra kietas. Ištraukus anksčiau ir palaikius pusvalanduką kambario temperatūroj- viskas tepasi , kaip sviestu patepta :) Turėjau minčių gaminti su maskarponės sūriu vietoj sviesto, kad nebūtų to kietumo, bet tuomet jau jo galiojimo laikas smarkiai sutrumpėja, ir valgyti reiktų tris kart greičiau. Bet idėja dar neįgyvendinta :)Ateičiai ;)
Kai pasidalinau receptu su drauge, ji manęs paklausė : "o kaip tuos pomidorus išdžiovinti"? Linkėjimai tau drauge, ;)

1 komentaras:

  1. o čia tai tikras pikantiškas sviestas gaunasi - suintrigavo - reikės pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti