2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Tiramisu taurėse

Štai ir išaušo neklasikinio Tiramisu diena:)
Klasikinį moka visi- gamino , ragavo ir kaifavo, o kas dar nedarė , tai greit va, bėgs, ir išmoks.
O šiandien darysim tiramisu į taures (taip tikrai patogiau! nes nereikia su šaukštais terliotis bandant nesėkmingai "šlapiąjį" iš indo įkrėst svečiui į lėkštę), o be to ir be žalių kiaušinių, tiksliau -su termiškai apdorotais kiaušinių tryniais, taip sakant- jokio siaubo baubo-salmonelės- neščiom ir maitinančiom :)
Šaltinis -mano retai naudojamas- Youtub, bet šikart tikrai gerą receptuką radau, ir išbandžius pasiteisino visų skonių receptorių teigiamu linktelėjimu.

3 kiaušinių tryniai,
80 g cukraus,
250 g maskaponės sūrio,
400 g plaktos grietinėlės,
stiklinėje karšto vandens ištirpinti 3 šaukštai tirpios kavos,
20 vnt. damų pirštelių,
šokolado arba kakavos užbarstymui.
alkogolio mėgėjai , dar gali kelis šaukštus brendžio isivarvolint i kavą, aš kadangi dar esu savo mažajai pieno fabrikėlis, tai kol kas su brendžiu nedraugauju.
Trynius su cukrumi paplakame iki balsvumo, puode užkaitiname vandens, ir dedam trynių indą ant to puodo, kad tryniai galėtų kaisti ant garų, nuolat maišome, nes masė gali greit prikepti prie sienelių.Taip pakaitinam kelias minutes, nukeliam ir ataušinam.
Maskaponę sumaišome su plakta grietinėle ir ataušinta trynių mase. Pasiruošiam kavą -galima naudoti ir netirpią kavą, tik turėtų būti per sietelį nupilta, kad nebūtų tirščių. Imam taures, damų pirštelius merkiam į paruoštą kavą sekundei, dedam į taures pora pirštelių, tuomet kelis šaukštus kremo , ant viršaus vėl dedam kavoje pamerktus 3  pirštelius, ir vėl sluoksnį kremo- šikart pripildom taurę ir taip visas taures,kiek ten jų turim.

Aš apibarsčiau šokolado drožlėmis ir patupdžiau makadamijos riešutą per vidurį, galima barstyti kakava.


Taip pat šokoladą ar kakavą, galima užbarstyti ant pirmojo deserto sluoksnio , kol dar jį tik ruošiam, aš ketinau tą padaryti, tik pamiršau, o prisiminiau , kai deserto taurė jau buvo pilnai paruošta :)
Statom taures į šaldytuvą - geriausia, kad pastovėtu per naktį, ir jau tuomet  einam mėgautis, nu jėtau kaip man skanu šis dievų maistas!
Skanaus mėgavimosi ir lengvo bei "negaišingo" laiko virtuvėje(su šiuo desertu tas laikas tikrai toks:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą