2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Varškinės "bulvytės"

Tikras skanumas ir švelnumas ! Gamyba paprasta, kaip visada mano stiliuj- nieko kepti virti ir kočioti nereikia:) Tinka darbui su vaikais. Esmė- trijų skonių varškė, suvoliota trim sluoksniais į rutuliukus.Taigi pradedam :)
( Aš visus ingredientus dėjau perpus, gavosi 6 kukuliai) , o jums pateikiu originalų receptą. (jį radau  žurnale "Greitos vaišės" .)
1 kg varškės,
1,5 stiklinės cukraus pudros,
300g sviesto,
300g sumaltų sausainių (dėjau selgos)
2 šaukštų kakavos miltelių,
1 stiklinės smulkintų anakardžių riešutų (dėjau smulkintus migdolus),
pagardų apvoliojimui- gali būti -pirktiniai spalvoti, kakava, smulkinti riešutai, kokoso drožlės, ir visa kita kaip tik mums patinka :)
Kaip pagaminti:
Varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su cukraus pudra ir sviestu.Masę padalinti į dvi dalis- į vieną jų  suberti kakavą. Kita masę dalinti vėl į dvi dalis, tik vieną mažiau, kitą daugiau- (vienas trečdalis , ir du trečdaliai). Į mažesnę varškės masės dalį suberti smulkintus riešutus, į didesnę- maltus sausainius.
Dabar imam riešutų masę ir po grybšnelį- voliojam nedidelius kamuoliukus, tuomet imam sausainių masės po nedidelį blyną ir apvoliojam juo riešutinės masės kamuoliukus. Paskutinis sluoksnis- kakavos masės, vėlgi imam kakavos masės nedidelį paplotėlį ir į jį įvyniojam riešutų ir sausainių kamuoliuką. Man susiformavo tokie abrikoso dydžio kukuliai. Trisluoksnius kamuoliukus apvoliojam pagarduose (aš voliojau kakavoj) ir dėti pastovėti į šaldytuvą.
Labai skanu, tokie švelnūs, kaip sūreliai, tik su sausainių ir kakavos skoniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą