2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Absoliuti kavos, šokolado ir karamelės nuodėmė:)

Gaminau gaminau ir pagaminau gimtadienio tortą :) Visi pirštus laižė, ir jo jau neliko :)
Biskvitas -šokolado ir kavos skonio , pertepimas- karamelinis kremas, virtas iš pieno kiaušinių ir krakmolo.
Šį kartą jau teks pasiraitoti rankoves, ir virti ir kepti ir maišyti ir tepti, bet juk mylimo žmogaus gimtadienis, verta pasistengti :)
Prie reikalo:
Biskvito sudedamąsias dalis skolinausi iš Beatos knygos:

250 g sviesto ,
380 g cukraus ,
4 kiaušiniai,
400g miltų,
80g kakavos,
2,5 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
0,5 arb šaukšt. druskos,
350ml pieno,
4 šaukštai tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens) ,
truputis vanilės (aš dėjau ekstraktą),

Pašildytą sviestą ,cukrų ir kiaušinius išmaišome, kad ištirptų cukrus.Tuomet į masę keliauja miltai, sumaišyti su visom sausom dalim- kakava, kepimo milteliais, druska. Ištirpintą kavą supilam į pieną, o jį -į tešlos masę, dadedam vaniles, ir viską maišom maišom, kol gaunam vienalytę masę. Pilam į dvi tortines formas, ir kepam 170 laipsnių temperatūroje įkaitintoj orkaitėj apie 45 minutes.Iškepus- atvėsinam, ir perpjaunam į dvi dalis, (aš tą darau su ilgu siūlu- lygiai ir gražiai padalina biskvitus).

Kremą dariau pagal napoleono torto receptą iš spice.lt
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė virto kondensuoto pieno (rududu, arba verdam patys pusantros val.)
1puodelis grietinėlės
Išplakti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

O dabar epilogas:  imam lakštus, prieš pertepant juos pravartu būtų sulaistyti kava, sirupu, kakava , ar dar kuo nors, kad tortas būtų šlapesnis. Maniškis buvo nesulaistytas, tad man trūko to šlapumo šiek tiek.Bet po dviejų dienų likęs gabaliukas buvo jau pakankamai pribrendęs, prisigėręs kremo.Sakyčiau galima jį gamintis netgi prieš dvi dienas, nes "pribrendęs" jis tikrai puikus. Sulaistytus /nesulaistytus biskvitus pertepam karameliniu kremu, puošiam, ruošiam ir dedam į šaldytuvą. Aš barsčiau juodą konditerinį šokoladą, patarkuotą su bulvių skustuku, bei pirktinius kakavinius pabarstukus. Kadangi puota vyko gamtoje, pjaustant tortą prie puošimo greit buvo įdarbintos ir žibutės :)
 Smagios šventės:)
P.S. Kaip minėjau mano "nesulaistyti " biskvitai man pasirodė sausoki, todėl lėkštėje šalia torto gabalėlio svečiams įsukau po rutuliuką vanilinių ledų.Iki tobulybės tik tiek ir tetrūko:)

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą