2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Naminis plastelinas


Mano mažoji ne tokia jau ir mažoji, tai pamaniau , kad jau laikas pirštukų miklinimui plastelino pagalba. Kadangi maniškei dar reikia visko ir paragauti, tai apie pirktinį ryškiaspalvį naftos produktą negali būti nei kalbos :) išeitis būtų molis, o dar labesnė išeitis- naminis plastelinas! Kadangi myliu ir gerbiu Beatą su jos dviem puikiom knygom, tai vienoje iš jų ir radau naminio plastelino receptą.O kas neskaito Beatos, tai pasidalinsiu šiuo gėriu su jumis:

2 puodeliai miltų,
2 puodeliai vandens (šalto)
1 puodelis druskos,
2 valgomi šaukštai aliejaus,
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgštelės,
norimos spalvos maistinių dažų.

Matmuo čia turimas omeny , tie "amerikietiški " puodeliai, 150 ml talpos viename .  Aš kaip ir daugelis principingų lietuvių jų nemėgstu, bet visgi apsilaužiau savo principus ir turiu juos nusipirkusi..ir žinot ką, tam plastelinui gaminti, labai smagu su jais matuoti.Ypač duoti vaikui- du puodeliai, vienas puodelis, semi- pili, tikrai smagu! Taigi viską supilame į vieną indą, išmakaluojam ,išmakaluojam , išmaišom, ir statom ant ugnies- toliau maišom , kol masė pradės tirštėti ir atsiskirti nuo indo kraštų.Tai įvykti netrunka.Nukeliam nuo ugnies, palaukiam kol pravės, ir galima jau minkyti.Aš dėjau kurkumos (ilgosios ciberžolės), ji man nudažė plasteliną labai gražia geltona spalva.Žmonės šneka , kad galima tiesiog parduotuvėje nusipirkti norimos spalvos maistinių dažų. Ir rezultatas mane maloniai nustebino, tokio malonumo minkyti dar neteko patirti nei su viena materija :) Tobulas receptas. Dabar apie laikymą: Beata perspėjo , kad jis gan greit džiusta, todėl kai nelipdom, geriau laikyti plastikiniame maišelyje šaldytuve.Aš įdėjau į 500 g maskarponės indelį, ir -kaip tik!
Manoji žinoma pirma ką padarė- paragavo :) Jis sūrus:) Dar pastaba- kol dar šviežias pas mus, tai labiausiai tinkamas kočioti , volioti, ir su formelėm spausti sausainius.O statyti paminklus ir stačius gyvūnus šiek tiek per minkštas. Gal jis dar subręs ?


Mes dar sumaniai pasiknaisiojome virtuvės "rakandų"stalčiukyje, ir radom kočėliuką, koldūnams pjaustyti ratuką, kalėdinių sausainių formeles, bokšto indelius, ir visa ši amunicija puikiai pasitarnavo darbuojantis su naujuoju plastelinu.





Smagaus minkymo ir gero laiko su vaikais ;)

1 komentaras: