2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Tobuli šeštadienio pusryčiai

Kadangi jau žiemos speigus  baigiu ištrinti iš atminties, o saulala motula pro langą rytais jau ne juokais kaitina nosiuką, tad ir pusryčiauti  nebesinori jokių riebumynų- jokių riebių miltinių blynų , jokių riebių košių su daug sviesto, jokių riebių sumuštinių ir jokių kitų "riebių" :D  pilvelis ryte jau prašo lengvo, sotaus, vėsaus ir traškaus patiekalo :)
o tobulas variantas būtų šis:
 -granola (gaminau pagal Beatos receptą, tik dar prie viso jos recepto įdėjau savo trigrašį- kukurūzų dribsnių, kurie granolai suteikė nesvietiškai malonaus traškumo )(Beatos bloge granolos receptas pateiktas visame gražume ir aiškume, tad čia ir nebesiplėsiu;)

-natūralaus jogurto- beje patarimas ir atradimas- parduotuvių lentynose atsirado toks "naujobiškas"-
Šeimininkės jogurtas vadinasi. Be jokių priedų, tik su cukrumi . Ir skonis - puikus, nei pridėsi nei atimsi, o šitam mano pusryčių receptui - pats tas.
kelios riekelės  banano,
šaldytų ar šviežių uogų puokštė ir visos vaivorykštės spalvos, kokių tik turime :)aš savajame šaldiklyje vis per stebuklą dar randu ko nors užsilikusio, šikart ir gervuogių dar nežinia iš kur atsirado, spanguolių , mėlynių.Kas man čia jų slapčia gal prideda vis? :D
visus produktus beriame sluoksniais  į taurę, pradedant Granola.
Tuomet kelis šaukštus jogurto, įpjaustome kelis griežinėlius banano, ir užberiame uogų.

Valgant žinoma viską lengvai pamakaluojam, tuomet granola su visais savo cinamonais nudažo jogurtą švelniai karameline spalva ir skoniu- tikiuosi seilė jau tįsta?...:D

2 komentarai: