2011 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Krepšeliai su kremu ir uogomis

  
Atostogos kaime kupinos ne tik gryno oro, ramybės, geros nuotaikos, bet ir uogų tiesiai nuo krūmo, daržovių tiesiai iš lysvės..Tikra palaima:) Uogos greitai keliauja į burną, arba greitai ant kokio deserto :)
Krepšelius pasirinkau dėlto, kad spintelėje pas mama radau gražių, nuo tarybinių laikų formelių  jiems kepti.
Juos gaminti tenka keliais etapais- pirmiausia išsikočioti tešlą ir iškepti krepšelius, antras etapas būtų išsivirti kremą, ir tuomet jau puošti ir ruošti gėrėjimuisi ir pilvukui :)

Sausaininės tešlos sudėtis paprastai būna labai panaši - ji daroma iš sviesto, miltų ir cukraus, pašaldoma šaldytuve, ir iškočiojama. Kremas irgi verdamas paprastai iš kiaušinių ir pieno, kad gautusi toks "pudinginis" .
O uogos tinka visos sezoninės ir puošimas kaip jau fantazija leidžia. Tikslesnius matavimus pasiskolinau iš čia, todėl visko jau ir nebekartosiu. Smagios gamybos!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą