2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Sriuba "dovanų"

Kaip jums patiktų gauti dovanų -sriubos? :) Man tai visai nieko :) O dar ją pačiam ir pasigaminti reikės:) Ne , ne tos iš pakelių! Ką jūs :)!  Ši sriuba bus iš stiklinio indo- ir paruošta iš širdies draugo virtuvei :)
Norint pasigaminti tokios sriubos reikės:
0,5 puodelio miežinių kruopų,
0,5 skaldytų žirnių,
0,5 ryžių (aš šikart dėjau raudonuosius, bet galima ir baltus, ar laukinius)
0,5 lęšių,
1 puodelis makaronų (gražų spalvoti, arba žvaigždutės)
lauro lapas, keli visų rūšių pipirų žirneliai, džiovinti svogūnai, morkos, salierai, prieskoninės žolelės - petražolės , krapai - kokių turim.
Sultinio kubelis (aš dedu ekologišką daržovių arba vištienos)
Viską gražiai sluoksniuojam į pusės litro stiklainiuką, užsukam, dekoruojam ir pridedam raštelį su instrukcija virimui:
" Viską išskyrus makaronus supilti į 1,5 litro verdantį vandenį, į ir verdam apie 30 min. Tuomet sberti makaronus ir dar pavirti 15 min.Sriubai pagardinti galime įdėti pakepintos šoninės su svogūnu, arba šaldytų daržovių, pomidorų pastos ar porą šviežių pomidorų- pagal savo skonį.Skanaus!"
Šaltinis: Dovanos iš virtuvės



2 komentarai:

  1. na, kad jei tik pusantro litro vandens su tokiu kiekiu kruopu.. tai čia labiau putrą primena, o ne sriubą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įžvalgi pastaba, saskia :)Tiesa pasakius , aš pati tos sriubos nesu gaminusi, o tik dovanojusi.. bet yra draugė , kuri jau gamino, gavusi iš manęs dovanų, ir minėjo , kad tiesiog didelis kiekis tos sriubos gavosi.Apie "putrą" nieko neminėjo :D gal tiesiog norėjo pasirodyti mandagi ? :)na , bet kokiu atveju aš visai sutinku su tų vandens ir kruopų proporcijų neatitikimų, ir manau , kad jei dar kažkam darysiu tokia dovaną, tiesiog darysiu dvigubai mažesniame indelyje kruopų, arba recepte užrasysiu, kad verdant su minėtu kiekiu vandens, reikia naudoti stiklinę kruopų mišinio.Tikriausiai taip ir turėtų būti, nes aš aklai gaminau viską pagal knygoje nurodytus kiekius..

    AtsakytiPanaikinti