2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Karališkas šokoladas su riešutais arba "padėka Ramunei"


Karališkas šokoladas nebūtinai turi būti "karūnos":)
Kaip jūs atsidėkojate žmonėms, kuriems norite atsidėkoti? uŽ paslaugą, už pagalbą, už rūpestį, už skirtą laiką?
Kaimynui , palaisčiusiam gėles, pašėrusiam kačiuką?Ar tolimam bičiuliui parvežusiam namo , kai mašina sugenda?Pas mus įprasta nešti "butelį " brendžio  ar vyno, dėžę sadainių, Assorti :) Dėžę Rafaelo..:) Karūnos šokoladą...Kai man reikia atsidėkoti, nervas ima, negi aš dabar pirksiu rafaelo, kai jų bet kada kaimynė gali nusipirkti?ir žino kiek nedaug ta dėžutė kainuoja? Arba pirksiu brendžio butelį, kai galbūt bičiulis nevartoja alkoholio ?:)O jie juk skyrė dėl manęs brangų savo laiką.Todėl skirsiu ir aš savo laiką. Man rodos taip bus daug teisingiau. ir meilės daugiau ir dėkingumo įdėta.o pradėsiu nuo :


400 g juodo kokybiško šokolado,
100g balto šokolado,
250 ml grietinėlės(plakamos),
pusė indelio kondensuoto pieno,
60 g sviesto,
įvairiausių riešutų sauja didelė (aš rinkausi migdolus-50g , pistacijas 50g  ir lazdyno riešutus- 50 g)
Mėtinių , karamelinių ar vaisinių čiulpiamų saldainių. gera sauja.
jei patinka- cinamonas, gvazdikėliai, muskato riešutas, brendžio , kavos ar airiško likerio pora šaukštų šokoladinės masės skoniui sustiprinti.

Saldainius įdedame į stiprų maišelį ir kočėlu gerai patraiškome- kad liktų cukriniai trupiniai.

Dalį riešutų sumalame smulkiai - arba lygiai taip pat pakočiojame tvirtame maišelyje.Aš palikau migdolus sveikus, užplikius karštu vandeniu  nurengiau luobeles.Lazdynus sumaliau, pistacijas patrupinau ne itin smulkiai.
Juodą Šokoladą ištirpiname , įdedame sviestą (šaukštą sviesto pasiliekame baltai masei), supilame pakaitintą grietinėlę,jei dedame pagardus-cinamoną, muskatą , maltus gvazdikėlius(po gerą žiupsnį) ar alkoholio,  viską gerai išmaisome, ir dedame į šaldytuvą pastingti.

 Tuo tarpu išlydome baltą šokoladą, dedame šaukštą sviesto ir kondensuotą pieną ir viską be pertraukos maišome kaitindami ant ugnies- kol gaunasi tokia nuo puodo kraštų atšokusi labai tiršta masė (kaip gaminant brigadeiro) . Į šią masę suberiame smulkintus lazdyno riešutus ir išmaišome.
 

Kai juodas šokoladas šiek pastingo , imame plaktuvą ir masę gerai išplakame.Kadangi ten pylėme grietinėlės- tad plakant masės turėtų padaugėti, šiek tiek pabalti , pasidaryti tokia puri , minkšta, kaip stipriai išplakta grietinėlė.
Na , o dabar prasideda "liejimo " darbai :) aš ėmiau folinį keksui kepti indelį (rekomenduoju, nes jį poto patogu su visa folija atpjauti, o kaip žinia šita šokoladinė  masė , kaip triufelinis saldainis - kaip mat tirpsta rankose)
Liejam šokoladu dugną, ir išklojam trupintais saldainiais sluoksnį.
Tuomet vėl liejam šokolado sluoksnį ir išklojam jį sveikais riešutais:
Ant viršaus - vėl šokolado sluoksnį. Sluoksniuojam tol, kol nebeliks saldainių, migdolų riešutų ir šokolado :)
Viršutinį sluoksnį- padengiam balta brigadeiro mase, užbarstom pistacijomis, ar/ ir saldainių žiupsneliu ir dedam į šaldytuvą iki dovanosim.      



  P.S. Vakare sulaukiau žinutės su padėka, kad skanėstas buvo žiauriai skanus!:) Ar bereikia daugiau įvertinimų? :)
Pati ragavau ir žinau ,  kaip gomurį malonančiai tirpsta burnoje šis triufelių triufelis! O balto šokolado masės skanumas..ir traiškyti ledinukai čia puikiai tinka, toks smagus trakšt trakšt burnoje...tik rinkitės pagal savo skonį- mėtinius gal ne visi mėgsta šokolade..Galbūt Verters original? :) ar raugerškis? man raugerškio čiulpiankės čia buvo tobula:) taip taip, tos pačios tarybinės :) Tikiuosi susigundėte, :)
Šaltinis- "mano kūryba virtuvėje" arba daug skolintų idėjų sudėta į vieną skanėstą :)

2 komentarai:

  1. Lygiai tokios pačios nuomonės ir aš apie padėkas. Dovanoju savo gamybos saldainius. Ir dar tas spindesys žmonių akyse jų gavus, nuoširdus nustebimas skatina ir toliau taip teisingai elgtis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip ,Julija! ir atsiranda priklausomybė tam- tiesiog nupirkti jau niekada net nekyla ranka!:)
    Arba jeigu visai nebuvo kitos išeities, tai jaučiuosi nekaip jei tenka įteikti "pirktines" padėkas :D

    AtsakytiPanaikinti