2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Braziliški saldainiai arba Rafaelo artimi giminaičiai ;)


Tikrasis jų pavadinimas- Brigadeiro, ir dariau juos pagal  Irri-style.
Labai smagi gamyba, o produktų praktiškai tik 1 rimtas.Visa kita- riešutukai, ir šaukštas sviesto. Tai tas rimtasis yra kondensuoto pieno indelis. Kaip gerai , kad šį vakarą aš jį aptikau užsinuobodžiavusį šaldytuve :)
Gaminimo eiga :
Kondensuotą pieną (saldintą) reikia supilti į puodą, ir nuolat maišant virti ant silpnos ugnies.Įdėti šaukštą sviesto (Irri rašo , kad net nebūtina sviesto dėti). Pavirus apie dešimt minučių kondensuoto masė sutirštėja gerokai, tuomet nukeliam nuo ugnies ir paliekam vėsinti. Aš viriau dvi mases- į vieną jų įdėjau kakavos, todėl gavau vieną baltą, kitą- pieniško šokolado spalvos :

 Pamiršau paminėti, kad šiuos saldainius dariau su migdolų riešutais-  juos nuplikiau karštu vandeniu, ir pastovėje tame vandenyje riešutai labai gražiai leido nuvilkti jiems marškinėlius:


Kai masės atvėso, sviestuotom rankom ir sviestuotu šaukšteliu kabinau pirmiausia rudos masės- formavau rutuliuką, tuomet blyną ir į vidų įvyniojau migdolą.


                                                       Tuomet šaukštelį baltos masės-


Ir vėl formuoju blyną, bei įvelku į tą blyną rudą rutuliuką (skamba keistai"rudas rutuliukas", arne? :)

Suvolioju apvalų saldainį ir merkiu jį į kokoso drožles:


Tuomet čiumpam migdolą ir kaip kokį paminklą įsmeigiam jį į brigadeiro viršūnėlę.

Štai ir visas mokslas:) Aš daugiau nei vieno jo negalėjau suvalgyti- tikrai saldu. Kadangi tai buvo susipažinimas su šita technologija, tad viską dariau tiksliai pagal receptą. Bet jau turiu minčių patobulinimams. Jeigu pabandyti daryti iš kondensuoto pieno be cukraus?  Ir cukraus dėti pagal savo skonį? Gal nebus taip saldu?
Į brigadeiro vidų deda įvairiausius siurprizus- uogas, vaisius, tikriausiai jie suteikia gaivumos ir numuša šiek tą saldumą. Na o šie gražuoliai labai primena raffaelo, tiek savo išvaizda tiek skoniu. Ir tikrai puošia stalą, jei laukiam svečių ;)

4 komentarai:

  1. sunku pasakyti, ar gautųsi išvirti reikiamos minkomos konsistencijos masę iš paprasto kondensuoto pieno papildomai įmaišius cukraus ;)

    o jie tikrai saldūs, na bet gėrio juk po truputį reikia, ar ne? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. IRRI, tikrai po truputi :) o dėl nesaldaus kondensuoto pieno- esu jau bandžiusi virti jį, ne šiuo tikslu, bet jau žinau, kad virtas kondensuotas pienas į kuri pridejau cukraus, tapo man puikiu puikiausiu karameliniu sirupu, kurį sunaudojau ledams gardinti,tortu pertepimams ir kitiems desertams gaminti;)bet iki kietos masės jis nesuvirė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū :) Puikus receptukas ir puikios nuotraukytės šalia - rytoj gaminsiu juos su mokiniais per technologijas

    AtsakytiPanaikinti