2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Traškūs kokosiniai sausainiai arba Original siurprise :)

Šie sausainiai kaip matote- nekepti :) Juos išsikepti turės ta persona, kuri gavo šį stiklainiuką dovanų :) Ko "da"dėti, ko įpilti, ir kokioj karštumo orktaitėj kepti- viskas parašyta prisegtame prisegtuke :) O pridėti reiks stebėtinai mažai - tik du ingredientus:) Nors viena draugė , kuriai irgi nešiau dovanų kai ką panašaus, tai sakė nekeps jokių sausainių- laikys virtuvėje , kaip puošmeną :)
Bet norintiems išsikepti visgi- receptukas :

0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės razinų ,
1,5 stiklinės kokosų drožlių,
1 stiklinė kukurūzų dribsnių,
0,5 stiklinės rudojo cukraus,
0,5 stiklinės avižinių dribsnių,
1,5 stiklins miltų ,
1 šaukštelis kepimo miltelių ,
1 šaukštelis geriamosios sodos.
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Jeigu nešame dovanų - tuomet sluoksniuojame viską litriniame stiklainyje. Ir galima dribsnių ar razinų pilti mažiau , kad viskas tilptų , bet kiekvieną sluoksnį supylus svarbu gerai suspausti su šaukštu, kad ant viršaus supiltas sluoksnis nesubėgtų į tarpus.
Prikabintoje etiketėje rašome gaminimo procesą :
"Sausainių mišinį supilti į dubenį, pridėti 0,5 stiklinės sviesto, 1 kiaušinį ir suminkyti tešlą.Rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, dėti  į skardą ir suploti. Kepti 8-10 min, 175 laipsnių karštumo orkaitėje. Skanaus !"

Stiklainiuką galima nudažyti , apipiešti , užrišti nertą juostelę, ir puošti visaip kaip įmantriai , kaip tik  fantazija leidžia, ir kokių tik džiuvėsių  ar prieskonių rasite savo namų kertelėse. Mano apdovanotieji asmenys buvo tikrai maloniai nustebinti tokia dovana ;) sėkmės ;)
Idėja pasiskolinau iš knygos "Dovanos iš virtuvės".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą