2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Ar primena vasarą ? :)


 Ką jums primena šios uogos? ar - kuo kvepia? :)  man tai tokia "brandžia" vasara..persiritusia į antrą pusę..link rudenėjančio derliaus :) Ir jau noriu noriu atostogų , šilto vėjo gūsio, šviežių salotų su ridikėliais, pereinančių į braškes pomidorus ir agurkus :)
Bet jeigu dar šaldiklyje turit šio gėrio nuo praeito sezono, tai galima tą vasarą pasirepetuoti jau dabar :)
Tai pradedam? :)
 Reikės biskvito- "belekokio", ar pirktinio, ar savo kepto, ar keksinio , ar trapesnio, dydžio , koks būna standartinio torto lakštams pirkti.
500 g grietinėlės,
Keli šaukštai cukraus,
Truputis citrinos sulčių ar citrinos rūgštelės "ant peilio galo",
Vanilinio cukraus, ar esencijos,
Ir uogų puokštės, kokių tik likę šaldiklyje.

Biskvitą supjaustom gabalėliais-stačiakampėliais- dydžio sulig puse piršto. Grietinėlę išplakam iki visiško išplakimo - kartu su cukrum, rugštele,ir vanilinu . Plakam ragaudami, ar trūksta saldumo ar rūgštumo ir dedam ko reikia.

O dabar smagioji dalis- galima pasikviesti "talkon" mažamečius, ar šeip "vyrus" :) Imam biskito gabalėlį, merkiam į grietinėlę, ir jį visą tokį smagų purų išpuoštą dedam į indą , kuriame tortas "stovėsis".Ir taip visus biskvitukus "sugaminam" iš jų formuodami tortą, o gal net kupolą , ar pilį.Galima paviršių išlyginti gražiai, arba palikti tokį pasišiaušusį- kaip skaniau , taip ir darykit . Paliekam susistovėti šaldytuve, geriausia pernakt, nes tik taip geriausiai susidraugaus grietinėlė su biskvitu. Prieš patiekiant apdėlioti ar apiberti šaldytom-atšildytom uogom, o jeigu jau vasara ir turim šviežių- tai nieko ir sakyt nebereikia:) Aš naudojau šilauoges ir avietes, šilauogės man išvis uoga supermenė- ir į tortus, ir vienas valgyt, ir vaikam vaišinti ir rūbų netepa :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą