Šio torčiaus receptą papasakojo draugė Renata, jis labai paprastas, dar vienas iš "tinginių" serijos (ne žmonių tinginių , o pyragų pavadinimu Tinginys :)) Kai paragavom, tai iškart recepto paprašėm, nes labai jau norisi jo pasmaližiauti dar ir dar kartą :) Darbo ir sąnaudų mažai , o skonis tikrai niami niami .Reikės:
Trupintų sausainių 1,5 pakelio (aš maliau su kapokle, ir rinkausi Selgos sausainius- puse masės klasikinių, ir kita pusė- šokoladinių)
Indelio virto kondensuoto pieno (galima ir Rududu ,man asmeniškai skanesnis virtas namie:)
Ir pakelio (200 g) kambario temperatūros sviesto.
Trupintus (greičiau sumaltus) sausainius sumaišom su Rududu ir sviestu. Aš skirtingų spalvų sausainius maišiau atskirai, kad suformuotas torčius būtų dviejų spalvų sluoksnių. Taigi- visą masę krečiam į norimą indą ir formuojam tortuką. Papuošimas jau Jūsų fantazijai - aš gal šikart nelabai vykusiai vizualiai pasistengiau - aptepiau tirpintu šokoladu, bėriau aguonų ir migdolų drožlių, bet patikėkit, skonis atperka viską.
Kaip ir dera -palaikyti uždengtą šaltai , geriausia pernakt, ir ragaujam ;)
P.S. Iš mano minėtų proporcijų išeina toks nedidelis pietų lėkštės dydžio tortukas. Jeigu norite standartinio dydžio torto , tuomet mažų mažiausiai reiktų viską dvigubinti. Bet gadangi jis gana saldus, daug nesuvalgysi- gabaliuką prie arbatos, tai pasidaryt tokį nediduką, laukiant draugės, ar šeip turėt šaldytuve , kad paskanaut keletą vakarų -pats tas ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą