2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Kukurūzų tortas arba "prisiminimai iš tarybinės vaikystės :)"




Tikriausiai ne vienam šis gardėsis sukels prisiminimus iš vaikystės- kai namuose "emaliuotam bliudely" tirpindavom irisiukus, ir gamindavom iš kukurūzų "Saulės tortą" :) Senuose mamos užrašuose jis taip užvadintas buvo.Kažkodėl užsimaniau pakartoti šią procedūrą, nes kukurūzų batonėlį nusipirkti parduotuvėje galima tik poros rūšių, ir tai jau daugybę metų jokių jo variacijų nebuvo išrasta :)todėl dėti į pirkinių krepšelį šį batonėlį man mažų mažiausiai pabodę.
Taigi prireiks:
100 g nesaldžių kukurūzų lazdelių,
200 g irisiukų arba karvutės saldainių, arba iš bėdos galima ir virtą kondensuotą pieną ,ar Rududu naudoti,
100 g sviesto(galima dėti ir mažiau)
sauja įvairių pagardų- saulėgrąžų, sezamo sėklų, mėgstamų riešutų, šokolado drožlių (nors pagardų galima ir nedėti, bus toks klasikinis kukurūzų tortas tuomet)


Irisiukus ar karvutės išlupti iš popierėlių (šis darbas labai patinka mano mažajai :) ir kartu su sviestu ištirpinti nuolat maišant (aš tirpinu inde,kuris yra ant vandens kaitinamas).

Gautą ištirpusią masę supilti ant kukurūzų dideliame inde (nes kitaip bus nepatogu maišyti- masė labai lipni).


Viską gerai išmaišome, kol visi kukurūzai bus apsivėlę irisiukų mase.Krečiam kukurūzus į torto formą, gerai prispaudžiame, jeigu dedame- užberiam ant viršaus visus pagardus, (arba galima įmaišyti kartu su karamelės mase ir kukurūzais) , aš dar ant viršaus pamėčiau tirpinto šokolado , jis man labai čia tinka.
O pamėtymas vyko taip: atradau tokį "fainą" būdą , kaip paskaninti kepinių paviršius šokoladu - patarkuotą šokoladą reikia sudėti į maišelį, jį panardinti į šiltą vandenį, kai šokolado drožlės ištirps, tuomet prakirpti maišelio kampuką ir spaudžiant pro jį dekoruoti skystu šokoladu norimą paviršių.



Dedam uždengtą tortinę į šaldytuvą porai valandų. Po valandos kitos galima ragauti, nes irisiukų masė labai greitai stingsta ir kietėja. Skanaus triauškinimo ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą