2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Kokosiniai sausainiai

Jeigu trumpai- Nu nerealūs sausainukai!:) o jeigu plačiau- tai superiniai, tiek produktų sunaudojimo prasme, tiek gamybos ir tiek skonio atžvilgiu. Labai paprasta pasigaminti, o skonis primena Bounty šokoladuką, jei tokį dar atmenat. O kol jie kepa, namai prisipildo tokio kvapnaus aromato, kad namiškiai net inkščia iš nekantrumo. Man asmeniškai jie neatrodo labai išvaizdūs, bet paragavus , norisi dar ir dar , užkrečia kaip kokios sėmkės:) Pataisymas ateičiai- jau turiu mintį, kad kitą sykį jau kai kepsiu, tuomet bandysiu šiuos sausainius dar pašokoladuoti- įmerkti į tirpintą šokoladą, ar uždėti jo šaukšteliu ant viršūnėlės.Iki tobulo "bounty" skonio  tik tiek ir tetrūksta mano manymu :) Šaltinis- "dovanos iš virtuvės".
Taigi tam reikalui prireiks itin  nedaug ir paprastų produktų:

1 kiaušinio baltymas,
70 g miltelinio cukraus (cukraus pudros),
2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo (būna pirkti Dr Oetker pakuotėje),
100 g kokosų drožlių,

Baltymą išplakti su cukraus pudra iki baltų putų.Suberti krakmolą ir gerai išmaišyti, suberti kokosų drožles ir vėl išmaišyti.
Į kepimo skardą dėti šaukšteliu po gautos masės kauburėlį

Šauti į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti apie 15-20 min.kol sausainiai gražiai paruduos.
Man iš masės išėjo apie 25 sausainukus, kurių kitą dieną jau neliko :)
Traškūs, saldūs, tirpstantys burnoje.Tikrai gaminsiu dar sykį, juolab , kad jie mano stiliuj- greit ir lengvai pagaminami, o produktai paprasti, ypač jei liko baltymo nuo kokio kepimo, tai tik makt- išmaišome tešlą į orkaitę šast- ir turim skanučius gardumėlius.
Smagios gamybos ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą