2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Citrinų tiramissu

Tokio tikriausiai dar nesat gaminę? ir neragavę?  Mane jis baisiausiai sužavėjo. Savo skoniu.Galima būtų sakyti, kad čia dar viena "tinginio " versija, nes dedasi kondensuotas , sausainiai.. Žodžiu super paprastas, greit pagaminamas, ir dar greičiau "iškabliuojamas " gardėsis:)
Reikia:
1 indelio saldaus kondensuoto,
1 indelio nesaldaus kondensuoto,
2 pakelių sausainių (dėjau selgos)
5 citrinų šviežiai spaustų sulčių( dėmesio , citrinos turėtų būti nedidukės, jeigu labai didelės, imti reikėtų keturias, ir pilant sultis į masę ragauti, ar ne per rūgštu)
100 ml grietinėlės.

Visus skystus produktus suplakamę, ir gautą masę pilame sluoksniais kartu dėliodami sausainius kaip tortui, ar kaip klasikiniam tiramissu.
Tikrai labai paprasta, bet neprasta. Gaminti geriausia iš vakaro, bet aš neištvėriau , ragavau tą pačią dieną :)
Receptukas yra Nomedos knygos Virtuvės užrašai. Ten yra ir daugiau gerų dalykų ;)
p.s.  Aš ant viršaus pyliau bespalvės želė sluoksnį su citrinų griežinėliais, kad gražiau būtų :) bet nebūtina :)

6 komentarai:

  1. Neringa, tikriausiai nesitiki, bet sustingo gerai! Aš iš pradžių plakdama tą masę irgi bijojau, kad bus per skysta viskas.. bet tikrai puikiai sustingo, na , į šonus neliūliavo ir negriuvinėjo:)Bet jis toks minkštas, valgyti su šaukštu, o ne į ranką paėmus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tai jeigu i is ardoma tortine daryciau, nesugrius jis man :)?? Bet kokiu atveju darysiu, nes labai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neringa,skanus ir yra:)na , negaliu garantuoti, be to į apvalią tortinę tuomet reiks pasistengti sausainius kampuotus kažkaip taisyklingiau sudėti, kad tvirtesnis būtų.Būtinai pasidalinkit, kaip pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu va ateinu padekoti uz recepta. Labai skanus! Tik va grietineles nedejau. Matyt prastai recepta perskaiciau :D .Tai neturejau jos. Kremas per nakti sustingo, forma labai gerai laike. Dekinga uz recepta!!! Ai, dar Moka dariau, ir pati suvartojau. Nu skanu ir grazu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Džiugu, kad pavyko ir patiko ! O grietinėlės originaliame recepte ir nėra, aš pati jos pridėjau, nes bijojau , kad man per skysta masė buvo ir , kad nesustings :)

    AtsakytiPanaikinti