Net nežinau kaip jis čia teisingiausiai būtų pavadinamas šis skanėstas- pyragas, pyragėlis, sausaininis pyragas, sausainio skonio pyragas- bet anyway- skonio ir esmės tai nekeičia, tebūnie- sausainainis:)
O istorija tokia.Nelabai iki šiol žavėjausi visokiais citrininiais pyragais, ar uoginiais- man jau jeigu apsisaldinti tai iki širdies sustojimo- kad būtų karamelės, šokolado, grietinėlės, o jei be jų- tai net neverta prasidėti:D Bet turiu pasakyti , kad šio pyragaičio skanumas mane netikėtai džiugiai nustebino, nors gaminau tik tam, kad nereiktų išmesti atšildytų iš šaldiklio trintų pernykščių braškių puslitrainio. Pasirodo, kad citrininis pyragėlio sluoksnis, labai dera su "becitrininiu" saldžiu sluoksniu , tuo atsverdamas rūgštumą, žodžiu visi skoniai čia puikiai groja, dedu didelį didelį pliusą šiam kepinukui. Tei va tei va, atsiverčiu Beatos receptus, o ten juodu ant balto labai aiškiai surašyta kaip ką daryt, ir jei kas tos knygos neturit ,tai dalinuosi šiuo gardėsiu su jumis:
Pagrindiniam sluoksniui:
200 g sviesto,
250 g miltų,
100 g cukraus,
Braškiniam citrininiam sluoksniui:
2 citrinų žievelių,
4 nedidelių citrinų sulčių,
100 g trintų braškių,
4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
75 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
Sviestą miltus ir cukrų pirštais sutriname į vieną masę, ir subėrę į paruoštą skardą spausdami delnais suformuojam maždaug dviejų cm storio sluoksnį.Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 15-20 min.
Antram sluoksniui: kiaušinius suplakame su cukrum, supilam trintas braškes, nuo dviejų citrinų nutarkuotas žieveles, ir iš keturių citrinų išspaustas šviežias sultis.Tuomet supilame miltus ir juose įmaišytus kepimo miltelius.Viską išmaišom, ir užpilame ant iškepusio pagrindo.Vėl šaunam į orkaitę -25 minutėms. Šis pyragas berods turėtų būti be braškių -tik citrininis, todėl galima kepti ir be jų, bet braškės nudažo antra sluoksnį ružavai , taip , kad rinkitės ;)
Skonis mane tikrai nustebino, rekomenduoju išbandyti ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą