2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Aguoninės lazdelės


Turiu jums dar vieną siaubingai traškiai gardų skanumyną. Kepti reikės , bet pats gamybos procesas man labai patiko, smagus, greitas, lengvas ir neįprastas :) O produktų nedaug ir paprasti.Tas paprastas produktas- tai pirktinė bemielė sluoksniuota tešla, galvoju, kad kiekviena šeimininkė tikriausiai turi savo receptą ir kepa savo sluoksniuotos tešlos lazdeles ar bandeles, bet  dalinuosi šiuo receptu todėl, kad manųjų lazdelių pagaminimas, sulenkimas ir susukimas yra baisiai smagus(bent jau man:)

Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, ( visa pakuotė )
100 ml aguonų,
100 ml sezamų,
2 kiaušiniai,
100 ml rudojo cukraus (manau iš bėdos tiktų ir baltas, jei kartais rudo nėra spintelėje:)

P.S. Galvoju, kad lygiai taip pat skaniai būtų vietoj aguonų maišyti cinamoną, o gal net maltus migdolus- marcipaninę masę- tad gal kitą kartą taip ir pabandysim? :)
Aš viską dalinau perpus, ir man gavosi 9 lazdelės- nors užėmė visą skardą :) O pasiryžau daryti šias lazdeles dėlto , kad buvo likę  nuo kažko kito tos pirktinės tešlos, o išmesti buvo gaila, beje, kaip rašo ant pakelio- pakartotinai šaldyti irgi negalima, tai kas  beliko? :D

Procesas:
Tešlą reikia plonai plonai iškočioti, kad gautųsi didelis stačiakampis. Tuomet ištepti visą tą stačiakampį lengvai šakute išplaktais kiaušiniais, ir visą plotą apibarstyti aguonų, sezamo ir cukraus mišiniu.

Dabar visą stačiakampį reikia perlenkti gražiai pusiau- paspausti , ir vėl padaryti tą patį- ištepti kiaušiniu ir mišiniu.
Imam peilį, ar jei turim- picos ar koldūnų pjaustymo ratuką ir visą plotą supjaustom plonom juostelėm- reiktų pasistengti, kad juostelių skaičius būtų lyginis.Imkite dvi juosteles, uždėkite vieną ant kitos,viršų suspauskite, tada susukite spirale ir apačioje gautus galus suspauskite, kaip viršuje, kad kepant neišsivyniotų.

Ištiesiam juosteles skardoje, ir šaunam į 190 laipsnių  karštumo orkaitę 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.

Man bekepant tas kiaušinio ir rudojo cukraus mišinys šiek tiek nutekėjo ir sukepė- o skonis patapo kaip karamelių ledinukų, dėlko lazdelės išėjo saldžios ir tirpo burnoje.
Smagaus kramtymo ! :)
Šaltinis: Dovanos iš virtuvės.

4 komentarai:

  1. labai noreciau pagirti si tinklarasti :) toks nuosirdus ir kurybingas. radau daug geru receptu ir ideju :) butinai pasinaudosiu:) sekmes ir toliau rasant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Giedra, ačiū už pagyras ir palinkėjimus, smagu girdėti , kad skaito kažkas, ir įvertina ;)sėkmės įgyvendinant idėjas, ir pasidalinkit kaip sekėsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susigundžiau ir pabandžiau! Galiu pasakyti, kad skonis pralenkė lūkesčius :) Nerealios lazdelės.Pasinaudojau Živile tavo pamąstymu dėl migdolų drožlių, jų dėjau vietoj sezamo.Labai skanu!
    P.s. Tik man susukti lezdelių taip gražiai nepavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Živile, Super, džiaugiuosi , kad skonis nenuvylė, lazdelės tikrai fantastiškai gardžios, nors atrodo labai paprastos. Dėl susukimo- aš tiesiog drąsiai jas sukau sukau , kol nebesisuko, ir įdėjusi į skardą galus prispaudžiau prie skardos pagrindo, kad neišsivyniotų.Sėkmės virtuvėje :)

    AtsakytiPanaikinti