2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Mėlynojo sūrio užtepas

Paskutinis gegužės savaitgalis man buvo "Sūrinis":) Ta prasme, kad turėjome suneštinį stalą vienoje šventėje, ir aš buvau atsakinga už "sūrį":) Todėl apsiėmiau  paieškomis, ką gi čia galima įdomaus iš to sūrio pasigaminti, juk negi nešiuosi fermentinį papjaustytą gabaliukais ar sūrio lazdeles...ne lygis!:D
Taigi savo atradimais dalinuosi čia, nes pati esu labai patenkinta tuo , ką pavyko atrasti ir pasigaminti.Nežinau ar atrodo įtikinamai skaniai nuotraukose, bet patikėkit- abrikosų , mėlynojo sūrio ir graikinių riešutų derinys- mm, labai puikiai tarpusavyje dera.
Reikės:
Mėlynojo pelėsio sūrio- 300g
Sviesto- 100g,
Graikiškų riešutų- 100g,
Džiovintų abrikosų- 100g.

Pelėsinį sūrį sutarkuojam burokine tarka. Sviestą sutarkavau lygiai taip pat.Tuomet viską sukrečiame į vieną indą ir rankomis viską sumaišome(sviestas nuo rankų šilumos ištirps ir gausis pakankamai vientisa masė.Tuomet su blenderiu viską išsukame iki purios vienalytės konsistensijos(gausis tokia šviesiai žalia spalva, lyg avokado tyrė) .

Abrikosus nuplauname, nusausiname, supjaustome mažais gabaliukais,( aš juos dar ir pamirkiau dvidešimt minučių, kad neišbrinktų , bet ir kad šiek tiek nusiplautų tie visi sieros dioksidai, kuriais apdorojami džiovinti vaisiai.Juk reikia rūpintis sveikata ir gerove:))))

Riešutus sutriname pirštais į gabaliukus. Abrikosus beje galima naudoti ir ekologiškus- neapdorotus sieros dioksidu, jie būna tokios rudos spalvos, man jie labai skanūs , tik šįkart neturėjau jų savo virtuvės spintelėje.
Beriame abrikosus į indelį , kuriame laikysime užtepą,krečiame sūrio masę,

ir ant viršaus beriame riešutus.Indelį galime rinktis stiklinį- tuomet skirtingų spalvų sluoksniai labai gražiai atrodo.Ir netgi gražiai uždengus ir aprišus neštis į svečius.Maniškis plastikinis, kad būtų patogu transportuoti:)
Nors ir laikiau šį užtepą šaldytuve, labai puikiai tepėsi,galima ant skrebučio, galima ant ciabatos, kaip kam patinka.O skonis tikrai puikus, sakyčiau visa skonių puokštė, abrikosai duoda saldumą, riešutai- kartumą, o sūris pakankamai sūrus. Taip kad skanaus:)
P.S. Labai patogus transportuoti, ar į pikniką įsidėti.Įsimeti krepšelin trapučių, tepimo peilį, ir puikiausias užkandis.Bent jau neprasčiausias:)Jei nešatės į svečius, būtinai sulauksit pagyrų :) O jei dar šeimininkai vyno pasiulys.....:)

Šaltinis: Dovanos iš virtuvės

1 komentaras: