2011 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

Sūrio rutuliukai

Tesiame sūrių savaitgalį :)
Labai skanūs lengvučiai sūrio rutuliukai, greit pagaminami ir smagiai tarp rankų sukočiojami.
Reikės:
200 g sutarkuoto puskiečio sūrio (aš naudojau Džiugo-kur būna iškart sutarkuotas pakeliuose)
200 g tepamo varškės sūrelio be jokių skonių (būna su česnakais, su žalumynais, jeigu labai maga-galima rinktis ir su skoniais:)
graikinių riešutų -saujelė,(kad užtektų po puse puselės įdėti į rutuliuko vidų)
džiuvėsėlių apvoliojimui.

Sutarkuotą sūrį sumaišome su varškės sūreliu iki vienalytės masės.Tuomet imame grybšnį masės,(kad masė neliptų prie rankų, aš jas pašlapinau vandeniu) suformuojame iš masės blyną, dedame į blynelio vidurį  riešutą ir susukame į rutuliuką, kad riešutas liktų viduje, kaip koks rafaelo.
Rutuliuką apvoliojame džiuvėsėliuose -ir viskas! paprasčiau nebūna, arne? :)Taip padarome rutuliukus iš visos masės, dedame į šaldytuvą pastovėti. Tiesą pasakius nežinau kiek laiko jiems reikia stovėti šaltai, aš dariau iš vakaro, tai stovėjo pernakt, bet ragaujant ką tik padarytus, nebuvo jau taip blogai, tik gal šiek tiek per  minkšti pradžioj buvo.
Riešutas kitą dieną buvo toks suminkštėjęs, šlapesnis, bet nuo to tik skanesnis tapo pats rutuliukas.Skanaus!

Šaltinis: Tėčio recpetai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą