2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Gardėsio bandelės su cinamonu

 Man labai skanios gardėsio kepyklos bandelės su cinamonu, kurios būna po dvi supakuotos celofaniniame maišiuky. Bet gi jos supakuotos celofane!, o ir paskaičius sudėtį- visa E priedų abėcėlė, nors ir priskiriamų prie nekenksmingų, bet kai pagalvoji, kam valgyti tiek nenaturalių produktų , kai namuose galima išsikepti lygiai taip pat atrodančių, bet nekenksmingų ir šviežių? Beje- pradėjau dabar sekti dar vieną dalyką: prisiskaičius labai gudrių straipsnių apie augalinio aliejaus vartojimą, koks tai gali būti vaistas arba nuodas, pradėjau stebėti etikėtese, kaip miltinių gaminių ir kepinių sudėtyje iš tikro sunku atrasti , kad nebūtų sudėtyje margarino, arba kitaip- hidrintų riebalų..Juk jūs žinote, kad tai yra tikrai negeras mūsų organizmo draugas ?..netgi sakyčiau priešas.. šimtą kartų geriau, jeigu kepiniuose naudojamas sviestas..teip, kad ta mada duonytės kepimo NAMIE, raugo dalijimosi ir pyragų bandelių naminių į naudą ne tik smagiam laisvalaikiui virtuvėje, bet ir mūsų organizmo sveikatai :)Taigi užteks apie blogį ir gėrį, o žiūrim, kuo čia galim pakeisti tai ką mėgstam, bet nebenorim pirkti :) O misija buvo visai nesudėtinga- populiarios internetinės virėjos -kepėjos Sonatinos bandelės su cinamonu buvo kaip tik tai ko reikia- tik kepant jas beliko paversti ant šono :) Tiek išvaizda , tiek skoniu jos labai primena pirktines, manau , kad iš tos pačios tešlos, tik pakeitus pabarstukus- cinamoną į aguonas , ar varškę, puikiausiai išsikeptume ir kitokių skonių bandelių, kurias siulo ta pati kepykla. Valio, nebereikia pirkti iš parduotuvės!:)






2 komentarai:

  1. Apie Gardesio kepinius ir cehmikalus juose esu girdejus, taigi saunu kai gali tokiu paciu ar dar skanesniu isskepti namie.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maisto Diletante,tikrai šaunu!:)mano kaipo tokia ir misija yra šio blogo... mėgiamus pirktinius dalykus, į kuriuos gamintojai deda priedų, ar šeip fabrikinius skanėstus, išmokti gaminti namuose:)kaip rodo, nors ir nedidelė dar mano patirtis - viskas tikrai įmanoma, nors iš pradžių kai prasidėjo visas tas E priedų vajus, atrodė- vaje, o tai ką tuomet dabar valgyti ir pirkti :)!

    AtsakytiPanaikinti