2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Migdolų ir vyšnių kąsneliai su baltu šokoladu


Turiu pasakyti, kad šie sausainukai patys skaniausi ever mano keptų sausainių. Trapūs, saldūs, vyšnių rūgštelė puikiai įsipaišo saldaus traškaus ir švelnaus skonio derinį.Labai paprasti pagaminti, o rezultatas superinis.

120 ml sveikų migdolų,
80 ml cukraus,
35 smulkintų džiovintų vyšnių,
80 ml miltų ,
1 kiaušinio baltymas,
2 šaukšteliai aliejaus,
0,25 šaukštelio vanilės ekstrakto,
0,25 šaukštelio migdolų ekstrakto,
50 g tarkuoto baltojo šokolado.

Susmulkinti migdolus (du šaukštus atidėti) ir cukrų, tik nepadaryti košės.Taip pat ir džiovintas vyšnias- susmulkinti ir atidėti pora šaukštų.Migdolus sumaišyti su vyšniomis, supilti aliejų,kiaušinio baltymą bei ekstraktus.Viską gerai išmaišyti ,suberti miltus , vėl išmaišyti, suformuoti rutuliukus ir dėti į skardą.


   Kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje, 10-12 minučių , kol pageltonuos apačia.Karšto vandens vonelėje ištirpinti baltą šokoladą. Pravėsusius rutuliukus, merkti į šokoladą, pabarstyti smulkintomis džiovintomis vyšniomis ir riešutais. Jeigu ištversite neparagavę iškart- palaukite kol sustings šokolado viršūnėlė. Skanaus-skonis tikrai puikus ;)


     Šaltinis: Dovanos iš virtuvės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą