2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Sausainiai- medaliai


Per mano mažosios dviejų metukų jubiliejų savo mažiesiems svečiams už šaunų dalyvavimą šventėj įteikėme štai tokius mūsų pačių keptus vardinius medalius. Dalinuosi sausainių receptuku ir idėja:

260 g miltų,
0,5šaukštelio geriamosios sodos,
žiupsnis druskos,
170 g nesūdyto sviesto,
130 g cukraus,
140 g rudojo cukraus,
1 didelis kiaušinis,
1 kiaušinio baltymas,
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto,
200 g spalvotų šokoladinių pastilių.

Išmaišyti miltus sodą ir druską.Kitame inde iki purumo išsukti sviestą , abi rušis cukraus,kiaušinį ir baltymą, vanilės ekstraktą.Po truputėlį berti miltus ir užmaišyti tešlą.Rankomis formuoti rutuliukus, juos suploti ir dėti į skardą.Į kiekvieną paplotėlį įspausti  kelis spalvotus saldainiukus ir su smailu pagaliuku padaryti skylutę medalio siūlui praverti ( jei norite tik sausainių, tai skylučių tuomet galite ir nebadyti).Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15-17 min. Spalvingų kepinių ;)
       




           Šaltinis: Dovanos iš virtuvės

1 komentaras:

  1. Man jie buvo ryškiai per saldūs, ypač su saldainiais. Kitą kartą darydama dėčiau dvigubai mažiau cukraus, pvz tik rudojo cukraus porciją. O šiaip idėja su spalvotais saldainiais labai smagi ir įdomi.

    AtsakytiPanaikinti