2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Tinginių serija: su varške


Aš paprastai mėgdavau tradicinį šokoladinį tinginį, be jokių priedų- riešutų, ar juo labiau razinų. O jeigu su varške- tai lygiai taip pat -tik su ja, o jau razinas apskritai iškrapštydavau lauk valgydama. O šį tinginį paragavus man norėjosi jo dar ir dar gabalėlio, ir nuo stalo dingo taip pat greit kaip ir buvo pagamintas,  tad neužtruksit ;) ir čia būtina dėti visus priedus- tik su varške ir sausainiais neapsieisit :)

2 pakelių  sausainių,
200 g sviesto,
400 g varškės,
150 g cukraus,
sauja džiovintų vaisių- slyvų, abrikosų , razinų,
sauja pakepintų riešutų- lazdyno ir migdolų.
aš dar dėjau smulkintų naminių želinių saldainių, (originaliam recepte irgi taip pat rekomenduoja juos deti :))

Sausainius sutrupinti ir aplieti ištirpintu sviestu.


Varškę ištrinti su cukrumi, sumaišyti  su sausainių mase. Džiovintus vaisius smulkiai supjaustyti, riešutus sukapoti, ir įmaišyti į varškės masę.Jeigu dedam-įmaišyti ir želinius saldainius.Padaryti gražų kepaliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, geriausia nakčiai.
 Skanaus!!

Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą